Nabízíme řízenou degustaci ve vinném sklepě z 18. století,tramin popřípadě v nedaleké nově zrekonstruované Stodole. Součástí degustace je ochutnávka ročníkových i archivních vín. Připravujeme občerstvení ve formě mís nebo studeného i teplého buféé.  Rádi pro Vás zařídíme akci dle Vašich přání a potřeb. Kontaktujte nás zde.

Vinný sklep

Již čtvrtá vinařská generace hospodaří v tomto vinném sklepě postaveném v 18. století. Sklep se nachází na jedné ze dvou hlavních vinařských uliček v Hustopečích – na Turhandlích. Nejenom že je náš sklep jedním ze tří největších sklepů v v Hustopečích, taktéž se pyšní původním vzezřením. Sklep je i pamětníkem největší slávy Hustopečského vinařství; Hustopeče bývaly největším vinařským městem v Českém království i největším vinařským centrem na Moravě.

Neobvykle prostorný preshús, lisovna umístěná na vinným sklepem, je jedním z největších v celém městě. Habánské parametry našeho sklepa jsou patrné, vybudovaný byl lidmi, kteří se od Habánů učili.

Stodola

Stodola na Turhandlích se nachází cca 80 m od vlastního sklepu. Tento objekt, který byl v minulosti používán jako garáže pro zemědělské stroje, jsme koupili v roce 2011 a začali postupně s rekonstrukcí. V létě 2014  byla rekonstrukce dokončena.

mala mistnost_1_small

Malá místnost stodoly s krbem.

Součástí stodoly je velká a menší místnost, kuchyň a toalety. Menší místnost pro degustace o max. počtu 20 osob je vybavena krbem, prodejním koutkem našich vín a dalších domácích produktů z mikroregionu Hustopečsko.

DSC_0607_panorama_small_smaller

Rodinná oslava ve velké místnosti, léto 2013.

Hlavní část stodoly slouží k degustačním večerům pro větší skupinu lidí (cca 60), pro firemní večírky, narozeninové oslavy a další.  Plánujeme zde organizovat i menší koncerty, výstavy a jiné produkce. O všem Vás budeme informovat.


map turhandle

A: Vinný sklep, B: Stodola